zondag 30 april 2017

Noorse wafels

Afgelopen zomer gingen we op vakantie in Noorwegen. Overal, zelfs diep in het binnenland, kon je daar de hele dag door wafels (vafler) krijgen met een beetje jam en zure room. Ik probeerde ze te imiteren en kwam uit op dit recept dat erg lekker is:




500 g bloem (wij gebruiken bloem van 'De nieuwe band')
180 g suiker
1 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 mespuntje zout

150 ml botermelk (karnemelk)
350 ml volle melk (je kan ook gewoon 500ml melk nemen ipv botermelk te gebruiken)
200 ml zure room of crème fraîche
5 kleine eieren of 4 grotere
150 g gesmolten boter (Solo)

Meng de vochtige bestanddelen in stukjes voorzichtig via een kuiltje onder de droge bestanddelen met een garde. Laat minimum 15 min. staan en bak daarna de wafeltje in een wafelijzer met hartvorm (niet te dik dus). Vet het wafelijzer daarbij goed in en laat eerst goed heet worden.

Je kan de wafels zowel warm als koud eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen